mars 15, 2010

Smaskigt middaxtips

Mannens gudomliga marinerade fläskytterfilet.
marinad: solrosolja, vitlök, apelsin el äppeljuice,
grillkrydda, tigersauce, soja, kalv/oxfond, sweet chili sauce/honung.
låt dra i marinaden nån timme.
Få stekyta i grillpannan, in i ugnen 150c i ca 45-60min, kolla köttet så det är genomstekt.
Skär i tunna skivor & låt köttet ligga och dra i sin sås.
Även underbart gott som smörgås pålägg till utflyktsmackan.
Denna sallad är:
ruccola, tomat, gurka, rödlök, gröna druvor, chévreost i bitar,
På detta häller jag över rené voltaires nöt&fröblandning.
En fin balsamico över allt.
Ett glas fylligt rött passar till
&
Mums!

En kruka med rosmarin på bordet ger en helt ljuvlig doft så att provence är nära :)

2 kommentarer:

Designe sa...

Åh, det lät supergott! Måste nog prova det! :)

Maliva`s verden sa...

Hmmmmm....flaks at jeg kom over denne fristende oppskriften. Den er notert;o) og nærmere Provence kan vi vel ikke komme akkurat nå? Klem fra Maliva i snøhulen sin....gjesp!